Hier is de ontwerpopdracht te zien om straatverlichting te ontwerpen voor het bedrijf Lightwell. Waaruit een modulair, multifunctioneel en sweervol ontwerp is ontstaan voor straatverlichting in de binnenstad van Utrecht. De nadruk van het ontwerpproces ligt op user-experience, branding, vormgeving en productie.
 

De straatverlichting is ontworpen met een modulair systeem waarmee de straatverlichting afgestemd kan worden in hoogte en functies. In de kap kunnen inserts geplaatst worden met extra functies, zoals camera’s, spotlighten en sensoren. In de mast kunnen extra sfeerlichten geplaatst worden voor een sfeervolle lichtovergang. De onderdelen zijn universeel, dit houd in dat ongeacht de inserts of lichtpanelen, de onderdelen van de mast en kap hetzelfde zijn. Er kunnen dus functies toegevoegd worden en verwijderd aan de hand van de behoeftes van de omgeving.

Brandboek voor Lightwell

Er is een huisstijl ontwikkeld geinspireerd op de huidige collectie, te zien in het brandboek. Deze rebranding maakt de collectie sfeervoller, dynamischer en modern. 

Ontwerpevolutie voor Lightwell

Voor de vormgeving van de straatverlichting is een stijl ontwikkeld die modern is en tegerlijk past bij de uiteenlopende architecture van de binnenstad. Het berngt harmonie en een sfeervolle omgeving naar de hart van de stad. In het ontwerpevolutieverslag is te zien hoe deze vormgeving tot stand is gekomen.